Het eerste waar auto tuners vaak mee beginnen bij het tunen van een auto, is het vervangen van de velgen. Door een setje lichtmetalen velgen op de auto te plaatsen, geef je je auto een persoonlijke uitstraling.

Bij een setje lichtmetalen velgen hoort echter een setje verlagingsveren. Alleen dan kun je namelijk je auto verlagen, wat ook wel low riding wordt genoemd. Het is mogelijk om bij een garage je auto te laten verlagen, maar wanneer je zelf een setje veren, zoals Eibach veren, in je auto plaatst, heb je veel meer invloed over het verlagen van jouw auto.

Waarom kiezen voor Eibach veren

Voor het verlagen van je auto heb je dus veren nodig. Maar waarom zou je, uit het grote aanbod van veren, juist kiezen voor Eibach veren. Hieronder geven we je een aantal goede argumenten.

Eibach is ongeveer een halve eeuw geleden begonnen als een klein bedrijf onder leiding van Heinrich Eibach door gepassioneerde vaklui bij elkaar te brengen en de best mogelijke veren te produceren. Net als auto tuners zijn de medewerkers van Eibach ontzettend gedreven in het creëren van het ultieme product. Combineer deze passie met de moderne technologie van tegenwoordig en het resultaat is een topmerk.

Voor het produceren van Eibach veren heeft de fabrikant niet zomaar voor een materiaal gekozen. Eibach veren zijn vervaardigd van een speciale variant van aluminium en zijn uitvoerig getest op verschillende onderdelen, zoals weerstand tegen hitte, bijtende stoffen, vermoeidheid en meer.

Uitgelicht: https://www.extremecarstyling.nl/remus

Twee varianten Eibach veren

Eibach veren zijn grofweg te verdelen in twee categorieën: de Eibach Pro-Kit veren en de Eibach Sportline veren. Hieronder vindt u een opsomming van de belangrijkste eigenschappen van beide en een korte omschrijving

Eibach Pro-Kit veren

– Maximale verlaging: 30 mm

– Verbeterde rijprestaties

– Tot 5 jaar garantie (afhankelijk van de auto)

– Zorgt voor een kortere remweg

Eibach Sportline veren

– Maximale verlaging: 55 mm

– Rijprestaties vergelijkbaar met motorsport

– Maakt onderdeel uit van het Eibach Sport systeem

– Maakt gebruik van progressief veersysteem

De veren uit de Eibach Pro reeks zorgen voor een balans tussen prestaties en comfort. De maximale verlaging van 30 mm zorgt voor een sportievere uitstraling en maakt bovendien het maken van bochten eenvoudiger.

De veren uit de Eibach Sport reeks geeft u nog meer directe controle over het rijgedrag van uw auto. De responstijd van de auto is sneller waardoor deze veren uitermate geschikt zijn voor tuners die met hun auto graag een uitdagend parcours afleggen.

Tip: https://www.extremecarstyling.nl/wagner-tuning

De Eibach Pro-Kit veren bieden een verlaging van circa 30 mm waar bij de ontwikkeling met name wordt gekeken naar de balans tussen een optische verlaging en het behoudt van comfort. Door de verlaging met deze veren zal uw auto een sportiever karakter hebben dat met name merkbaar is bij het nemen van bochten.

Sinds kort werkt Eibach samen met Bilstein, een bekende producten van o.a. schokbrekers. Eén van de producten die de Duitse fabrikanten hebben voortgebracht, is de B12 Pro-Kit welke bestaat uit de combinatie van de Eibach Pro-Kit veren met Bilstein B8 schokbrekers.

Geen idee welke Eibach veren het beste voor jouw auto zijn? Dan kun je altijd om advies vragen bij één van de distributeurs!