Autowassen Zoetermeer

In Nederland heeft de autowasindustrie een lange weg afgelegd door technologische betrokkenheid, onderzoek en ontwikkeling, gedreven door de concurrentie van vele goede merken. Europese leveranciers van automatische autowasstraten domineerden voornamelijk de markt in technische ontwikkelingen. De meeste fabrikanten produceerden veelvuldig soft touch-systemen met polyurethaanschuim en textielborstels met hydraulische motoren, omdat het verboden was om elektrische apparatuur in de wasruimte te gebruiken.

Automatisering

Maar met de nieuwste IP-systemen, die hebben geleid tot de bescherming van aandrijf- en automatiseringsautowasapparatuur, wordt bijna elk automatisch wassysteem voor auto’s nu geproduceerd met elektrisch aangedreven motoren, wat een nauwkeurigere controle geeft. Al vele jaren worden elektromotoren toegepast en er worden nog steeds niet-zachte conventionele borstels geproduceerd. Nu zeggen Europese producenten van autowasstraten nog steeds dat niets de modder zo goed van en uit een auto kan halen zoals de conventionele borstels dat deden.

De constructie

Een van de belangrijkste verschillen tussen wasstraten is de constructie. Terwijl fabrikanten gegalvaniseerde plaatmetalen gebruiken voor het hoofdgedeelte, gebruiken andere fabrikanten alle roestvrijstalen lichamen met zwaardere constructies. Je zou kunnen zeggen dat het zeker beter is om overal roestvrij staal en een zwaardere constructie te gebruiken, maar dit leidt ertoe dat de carrosserieën veel zwaarder worden, waardoor grotere aandrijfmotoren nodig zijn. Dit resulteert in meer stroomverbruik, minder efficiëntie en hogere prijsniveaus. Als je bijvoorbeeld rollovers gebruikt, gebruik je over het algemeen 0,75 Kw aan portaalmotoren, plus aanverwante elektronische aandrijfapparatuur zoals omvormers, soft start en soft stops. In Zoetermeer kun je hetzelfde doen met slechts 0,37 Kw motoren, wat minder stroom kost.

Verhoogde effectiviteit

Jaren geleden was het zo betekenisvol om een eeuwigdurende automatische wasstraat te hebben, maar nu veranderen de technologische trends en ontwerpen voortdurend. Ook hadden de hydraulische aandrijfsystemen en pneumatische zuigeraandrijvingen van horizontale borstelapparatuur op dat moment limieten wat betreft het volgen van het voertuigprofiel. Naarmate meer geavanceerde elektronische aandrijfsystemen vorderden, is de precisie van het volgen van profielcontouren zoveel effectiever gemaakt voor wassen en drogen voor auto’s. Dit maakt een rit door de wasstraat korter en dat is natuurlijk wel zo handig in een wereld waar tijd steeds meer geld kost.