Hydraulisch gereedschap wordt eigenlijk dagelijks wel gebruikt. Hier vind je meer informatie over hydraulisch gereedschap.

Wat is hydraulisch gereedschap?

hydraulisch gereedschap zijn gereedschappen die vloeistof onder druk gebruiken als kracht om handelingen uit te voeren. Dit kan eenvoudig zijn, zoals het tillen van zware voorwerpen met cilinders en krikken om complexere taken uit te voeren, zoals het aandraaien van bouten met een momentsleutel. Het helpt dus om zwaardere dingen te tillen. Bijvoorbeeld in een garage wordt het veel gebruikt om de auto’s omhoog te krijgen. Ook wordt het gebruikt door de brandweer bij ongelukkigen dit is hydraulisch redgereedschap.
hydraulisch redgereedschap
De brandweer gebruikt ook dagelijks hydraulisch redgereedschap. Dat is gereedschap dat helpt bij auto ongelukken om bijvoorbeeld metaal door te knippen of af te scheuren om inzittenden te reden zodat ze veilig uit de auto kunnen stappen. Dit zijn de soorten hydraulisch redgereedschappen.
– Hydraulische schaar
Een hydraulische schaar wordt gebruikt om metaal door te knippen. De twee bladen van de schaar zijn gemaakt van gehard staal en zijn sterk genoeg om de meeste auto-onderdelen te knippen.
– Hydraulische ram
Een hydraulische ram is een hydraulische cilinder die gebruikt wordt om onderdelen uit elkaar te drukken. Een andere naam is een Rettungszylinder hier lees je later in de tekst meer over.

Waar wordt hydraulisch gereedschap voor gebruikt?

Hydraulisch gereedschap wordt gebruikt in zoals al eerder aangegeven in veel autogarages. Maar het wordt dus ook gebruikt door de brandweer bij auto ongelukken.

Rettungszylinder

Een rettungszylinder is een apparaat dat wordt gebruikt bij ongevallen. Als je een auto een ongeluk maakt, kan het moeilijk zijn om de auto te openen. De cilinder kunt je hierbij helpen bij het oplossen van dit probleem. Het wordt tussen de twee delen van de auto geplaatst en kan uit elkaar schuiven. Omdat de hamer veel kracht kan gebruiken, kan de auto gemakkelijk worden gescheiden, zodat anderen uit het autowrak kunnen worden gered. Dit gereedschap wordt dus ook gebruikt door de brandweer om mensen te helpen als ze een auto ongeluk hebben gehad.

Is hydraulisch gereedschap wat voor jou?

Dat ligt aan de situatie. Als je hydraulisch gereedschap nodig hebt voor eenmalig gebruik kan je het beter van iemand lenen of huren want het is best wel prijzig. Bij de veel zwaardere dingen die moeten geburen met hydraulisch gereedschap kan je zelfs beter het door het bedrijf het laten doen. Maar als je bepaalde dingen regelmatig moet doen waar je het voor nodig hebt dan is het wel fijn om zelf hydraulisch gereedschap aan te schaffen maar het verschild dus per situatie.

Ter inspiratie: https://www.holmatro.com/de/rettung/schneiden-und-spreizen/rettungszylinder