Heb je het hele internet al afgezocht naar een betaalbare tweedehands occasion en nog steeds niets gevonden? Ga dan eens op zoek naar een auto buiten Nederland. Grote kans dat je bij onze oosterburen een mooie betaalbare occasion vind voor een fractie van de Nederlandse prijs. Maar hoe gaat dat in z’n werk een auto importeren? En wat komt er verder nog allemaal bij kijken? Dat gaan we in dit artikel behandelen.

Waarom auto importeren Duitsland

Auto’s importeren kan vanuit verschillende landen, maar veel auto’s komen uit Duitsland. Waarom is een auto importeren Duitsland zo gewild? Duitsland kent een paar strenge wetten omtrent auto’s kopen en verkopen. Zo is een handelaar verplicht volledige en correcte informatie te delen en is het verboden om meterstanden terug te draaien. Daarnaast is er een hoog aanbod en ruime keuze aan auto’s met zeer luxe uitvoeringen.

Hoe gaat het in z’n werk

Een auto importeren begint met het zoeken naar een geschikte auto. Dit kan online via verschillende populaire occasionsites. De volgende stap is contact zoeken met de verkoper. Daarna een proefrit en als de auto helemaal naar je zin is nog de administratieve afhandeling.

Auto importeren kosten

Wat zijn nou de kosten om een auto te importeren? Allereerst natuurlijk de aanschafprijs van de auto, daarnaast is een verzekering verplicht, moet er een RDW keuring aangevraagd worden, er moet BPM afgedragen worden, er moeten kentekenplaten aangevraagd worden en als je een proefrit wilt maken zul je ook de kosten mee moeten nemen die je kwijt bent om naar Duitsland te gaan. De auto importeren kosten zullen dus sterk afhankelijk zijn van je eigen wensen.

Import proces

De administratieve afhandeling van een auto importeren kan best veel werk zijn en is niet altijd even makkelijk. Onder andere vanwege de taalbarrière. Dit hele proces kan uit handen genomen worden door een gespecialiseerd bedrijf die de auto op Nederlands kenteken voor de deur zet. Hierdoor komt het uiteindelijke kostenplaatje wel iets hoger uit.