Er zijn wel honderden automerken op de wereld. Maar sommige auto’s zijn het gewoon net niet. De een exclusiever dan de ander. Een exclusieve auto kopen is dan ook niet voor iedereen weggegeld. Aan deze top drie automerken moet iedereen aan denken als je denkt aan exclusieve auto’s.

3. Bugatti, de feniks onder de automerken

Ettore Bugatti was een Franse autofabrikant en startte het merk op in 1909. De auto’s werden door menig mens bewonderd door het mooie design en prestaties. Na de dood van Bugatti in 1947 ging het merk failliet en herrees uit de as van hun faillissement in de jaren ‘80. In de tussentijd werden meerdere pogingen gedaan om door te starten zonder succes. Sinds de jaren ’80 is het een succesvol merk geworden met prachtige en unieke auto’s.

2. De populaire Ferrari

Als je denkt aan exclusieve auto’s, staat Ferrari altijd in de top 3. Het bedrijf werd opgericht in 1929 door Enzo Ferrari en was destijds coureur voor het merk Alpha Romeo voor hij startte met het bedrijf. Het logo is ontworpen door de moeder van Franceso Baracca, die een steigerend paard op zijn vliegtuig had geschilderd. Ferrari staat bekend als raceauto, en terecht want sinds oprichting doet het merk al mee aan races. De prijzen voor een Ferrari lopen wel uiteen namelijk tussen de 200.000 en 1,6 miljoen Euro.

1.   De bekendste der merken: de Rolls Royce Motor Cars.

Er kan maar een auto het meest exclusief zijn en dat is de Rolls Royce Motor Cars! Het merk is al meer dan 100 jaar oud, namelijk sinds 1904. Ondertussen verkoopt het merk niet alleen auto’s maar ook vliegtuigonderdelen en vliegtuigmotoren. Dit is ontstaan door de grote vraag naar vliegtuigmotoren en onderdelen in de eerste- en tweede wereldoorlog. Een ander groot verschil in vergelijking met andere sportwagens is dat Rolls Royce enkel luxeauto’s maakt, maar geen sportauto’s. Voor verzamelaars van deze auto’s is er ook genoeg keuze! Je kunt bijvoorbeeld de Rolls-Royce Silver Cloud III kopen. Een prachtig verzamelmodel voor 200.000 Euro!