Wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht ben je altijd verplicht om eerst een autoverzekering af te sluiten voordat je de openbare weg op gaat. Zo’n autoverzekering is dus een verplichte vaste lasten wanneer je met de auto wilt gaan rijden. Voor deze vaste lasten post wil je waarschijnlijk zo min mogelijk kwijt zijn. Gelukkig zijn er een aantal simpele manieren hoe jij tientallen euro’s op jouw autoverzekering kan besparen. In dit artikel geef ik je drie eenvoudige tips, zodat jij de goedkoopste autoverzekering kan vinden.

Tip 1 – Juiste pakket

Om te beginnen is het enorm belangrijk dat je het juiste pakket voor jouw auto kiest. We zien namelijk vaak dat mensen een te uitgebreid pakket hebben voor de auto waarin ze rijden. Een oude auto heeft namelijk helemaal geen allrisk verzekering nodig, maar heeft aan een WA verzekering vaak al genoeg. Door de juiste verzekering te kiezen, en de auto dus niet te oververzekeren zal je al snel enorm veel geld besparen.

Tip 2 – Betaal per jaar

Over het algemeen zien we dat bijna iedereen zijn premies maandelijks over maakt naar hun verzekeraar. Echter kan je er vaak ook voor kiezen om de volledige premie een jaar vooruit te betalen. Wanneer je geld los hebt liggen is dit een hele handige manier om geld te besparen. Vaak krijg je namelijk een goede korting wanneer je de volledige premie alvast vooruit betaalt.

Tip 3 – Vergelijken

Je autoverzekering vergelijken is iets wat je regelmatig moet doen. Het kan namelijk zo zijn dat je jouw huidige verzekering ergens anders voor een stuk minder kan krijgen. Het is dus een eenvoudige manier om te kijken of jij op een bepaald moment niet te veel betaalt voor jouw verzekering. Wanneer je dit wel doet is het handig om zo snel mogelijk over te stappen naar de goedkopere autoverzekering.