De meeste ondernemers gebruiken een bedrijfswagen om hun diensten goed te kunnen uitvoeren. Hiermee zijn ze direct voorzien van al hun benodigde materialen. Een prachtige bedrijfswagen, die ook nog eens voorzien is van een pakkende tekst en bedrijfslogo is vaak een lust voor het oog. Veel belangrijker is echter de bedrijfswageninrichting.

Tijd is geld

Om zo min mogelijk tijd te verliezen en de materialen zo veilig mogelijk op te kunnen bergen, is een goede bedrijfswageninrichting onmisbaar.
Bedrijfswageninrichting maakt het ondernemers mogelijk, alle noodzakelijke gereedschappen en toebehoren zo effici├źnt en veilig mogelijk in de bedrijfswagen op te bergen. Hiermee is de wagen niet alleen geordend, het is zo heel eenvoudig om het juiste gereedschap direct ter hand nemen. Zo voorkomt men onnodig zoekwerk en dus tijd.
Met een passende bedrijfswageninrichting geniet men van de volgende voordelen:

  • sneller werken omdat het gereedschap overzichtelijk opgeborgen is
  • men werkt comfortabeler
  • het rijden wordt een stuk veiliger met minder kans op schade aan goederen
  • er wordt zo optimaal gebruikgemaakt van de ruimte in de bedrijfswagen

Overzichtelijk indelen

Door de bedrijfswagen op een logische en overzichtelijke manier in te richten, maakt het niet uit, wie er in de bedrijfswagen rijdt. In alle gevallen zullen de materialen die zijn benodigd, snel te vinden zijn. Als de bus goed is ingericht kan aan het begin van de dag direct gekeken worden of overal genoeg voorraad van is en of alle machines die benodigd zijn, in de bus liggen. Aan het eind van de klus kan men dit nogmaals controleren. Zo valt direct op of er misschien een stuk gereedschap bij de klant is blijven liggen.
Bij het inrichten van je bedrijfswagen is het goed om ook aandacht aan de verlichting te besteden. Met een sensorlamp is er zo direct goed zicht op al het gereedschap.

Inrichting bedrijfswagen op merk

Stel dat men als ondernemer een Mercedes Benz als bedrijfswagen gebruikt in de Sprinter uitvoering.
Een Mercedes sprinter bedrijfswageninrichting kan vanaf de fabriek kant en klaar worden geleverd. Hierbij komt voor de ondernemer weliswaar nog montage kijken, die montage bespaart echter een hoop geld. Alle benodigdheden worden meegeleverd, tot in het kleinste detail.
Bij de Mercedes Benz Sprinter kan worden gekozen uit de volgende bedrijfsinrichtingen:

  • Basis
  • Comfort
  • Luxe

Omdat het best een uitdaging kan zijn om te bepalen welke inrichting het meest doeltreffend is voor het type Mercedes, kan op voorhand een 3D-ontwerp gratis worden ontworpen. Hiermee krijgt men een heel duidelijk beeld van de inrichting. Door dit op voorhand te laten ontwerpen, kunnen nog aanpassingen worden aangebracht, als blijkt dat sommige indelingen toch net even anders moeten worden vormgegeven. Gemak dient de mens.