Heb je een auto die niet meer te rijden is? Je kunt het beste zo een auto als sloop verkopen. Het levert veel geld op. Wat jij niet nodig hebt heeft misschien een ander wel nodig. Je zult zien dat er onderdelen in zo een sloop voorkomt die een ander kan gebruiken. Maar niet alleen onderdelen ook de stoelen of banden kun je als sloop verkopen. Er zijn sloperijen waar je de hele auto kunt verkopen zoals hij is en die geeft je een mooi bedrag ervoor.

Sloop

Een auto wordt als sloop beschouwd als je het niet meer kunt rijden of hij kan niet meer gemaakt worden. Maar ook wanneer de reparatiekosten te hoog zijn kun je het liever aan de sloperij verkopen en een nieuwe auto kopen. Zo een auto is moeilijk te maken, want het heeft een aanrijding gemaakt en grote schade opgelopen. De sloopwaarde auto wordt bepaald aan de hand van bepaalde factoren.

Prijs

De prijs van je sloop auto wordt berekend aan de hand van het ijzer en de onderdelen die nog werken. Er wordt een volledig onderzoek gedaan aan de auto om de prijs vast te stellen. In sommige gevallen als de auto nog rijbaar is dan maakt de sloperij eigenaar eerst een proefrit. Een auto die een hoge kilometer waarde heeft wordt ook als sloop beschouwd. Want niemand wilt zo een auto rijden die veel gereden is. Aan de hand van de kilometer stand wordt ook een prijs bepaald.

Je merkt dat je zeker geld kunt krijgen voor je sloop auto. Maakt niet uit wat de reden is, maar er is een bedrag gerekend hierin. Het is best wel handig om rond te vragen naar de verschillende sloperijen. Want niet een ieder biedt hetzelfde. Een ieder kijkt naar zijn of haar voordeel.