Als u op zoek bent naar goede occasions omgeving Veenendaal bent u bij Garage Geurtsen aan het juiste adres. Voordat u een auto koopt, rijst vaak de vraag of het beter is om een tweedehands of een nieuwe auto te kopen. Beide opties hebben hun voor- en nadelen. De keuze voor een gebruikte of nieuwe auto is altijd afhankelijk van individuele omstandigheden. Alleen door een zorgvuldige afweging van de voor- en nadelen van beide opties kunt u de juiste keuze maken.

Voor- en nadelen van het kopen van occasions omgeving Veenendaal

Zoals aan alles, zitten er voor- én nadelen aan het kopen van occasions omgeving Veenendaal. Als u overweegt een tweedehands auto te kopen, moet u bij uw aankoopbeslissing rekening houden met de volgende voor- en nadelen:

Voordelen:

+ Goedkope aankoopprijs: een 3-4 jaar oude tweedehands auto kost de helft van wat hij kost als hij nieuw is.

+ Onmiddellijk beschikbaar: De aankoop is snel, zodat u uw auto in een mum van tijd beschikbaar heeft.

Nadelen:

– De garantietermijn is meestal al verstreken.

– U weet nooit 100% zeker of de vorige eigenaar goed voor de auto heeft gezorgd.

– U heeft geen invloed op de kleur en de extra opties van de auto.

– De onderhoudskosten zijn meestal hoger dan bij een nieuwe auto: brandstofverbruik, autobelasting en mogelijke reparatiekosten.

Altijd een zeker risico bij aankoop bij een particulier

Als u besluit om een tweedehands auto te kopen, is er altijd een zeker restrisico. U moet vooral voorzichtig zijn als u geïnteresseerd bent in een auto die niet via een dealer wordt verkocht, maar rechtstreeks van een particulier. In dit geval moet de restwaarde van het voertuig worden bepaald. Bij de aankoop van een occasion is het zeker slim als u eerst de huidige waarde van de auto weet. Op die manier kunt u voorkomen dat u een hogere verkoopprijs betaalt dan gerechtvaardigd is. Als de verkoper de auto voor aanzienlijk minder dan de gemiddelde geschatte waarde wil verkopen, moeten er alarmbellen gaan rinkelen. Want niemand biedt een auto aan voor een spotprijs zonder enige reden.

Voor- en nadelen van het kopen van een nieuwe auto

Als u besluit om een nieuwe auto te kopen, is er geen noodzaak voor een voorafgaande taxatie van het voertuig. Bovendien is het risico veel lager dan bij een gebruikte auto. U profiteert van het feit dat u nog steeds de volledige garantieperiode ter beschikking heeft. U bepaalt zelf de kleur en welke opties u nodig heeft. Een ander groot voordeel is dat u de nieuwe auto zelf kunt inrijden en er 100% zeker van kunt zijn dat u geen schadeauto koopt. Toch heeft een nieuwe auto niet alleen voordelen. Maar ook enkele nadelen: vooral bij zeer dure voertuigen is de afschrijving in de eerste jaren extreem hoog. Bovendien moet u zich houden aan de onderhoudsintervallen om de garantieclaim niet te verliezen. Helaas zult u, afhankelijk van het model dat u kiest, ook enige tijd (levertijd) moeten wachten totdat u uw nieuwe auto ontvangt.

Gebruikte auto’s zijn ideaal voor een klein budget

Als u een beperkt budget heeft, ligt het voor de hand om te kiezen voor een occasioin. Door de afschrijving zijn gebruikte auto’s aanzienlijk goedkoper dan nieuwe auto’s. Een gebruikte auto hoeft echter niet altijd de goedkopere keuze te zijn: Er zijn nu ook enkele nieuwe auto’s op de automarkt voor minder dan 10.000 euro. In plaats van een 3-4 jaar oude VW Golf te kopen die al 60.000 kilometer heeft gelopen, kan het zinvol zijn een nieuwe auto te kopen met enkele jaren garantie voor ongeveer hetzelfde geld. Kijk voor meer informatie op de website https://garagegeurtsen.nl/occasions-veenendaal/.