Als je goedkoop een nieuwe en mooie auto wilt rijden kun je een auto leasen. Het leasen van een auto houd in dat je vast bedrag per maand betaalt aan de leasemaatschappij. Dat bedrag is vaak niet heel veel geld. Je mag dan een auto uitkiezen uit het aanbod dat de leasemaatschappij heeft. Hoe groter en duurder de auto is die je kiest, hoe hoger je maandbedrag zal zijn. Omdat het een contract is zit je er voor een bepaalde tijd aan vast. Vaak zie je dat een leasecontract een aantal jaar duurt.

Als je een wat duurdere of grotere auto wilt, kun je een auto leasen. Je moet je er wel goed in verdiepen. Zo zit je voor een aantal jaar aan je auto vast. Ook kun je je auto niet verkopen, en moet je de auto als het leasecontract afloopt, gewoon de auto teruggeven. Dus eigenlijk is het alleen maar een kostenpost. Als een auto gewoon koopt, kost dat veel meer. Maar je zou na 2 weken al weer je auto kunnen verkopen voor een goede prijs.

Leasecontract laten overnemen.

Er is echter een manier dat je tijdig van je leasecontract af kan. Je kunt het leasecontract laten overnemen door iemand anders. Deze manier is ontzettend handig als jij door omstandigheden een andere auto nodig hebt. Een opkoper of particulier neemt jouw contract dan over. Een opkoper kan bijvoorbeeld het leasecontract overnemen en de auto in de showroom zetten, zo ontstaan er private lease occasions. Dit zijn auto`s met een lopend contract. Als jij voor een jaar een auto nodig hebt maar niet te veel geld uit wilt geven, koop je bijvoorbeeld een private lease occasion met een contract dat nog 1 jaar duurt.

Als een particulier je contract overneemt, verandert er niets schokkends. Je verandert de naam en adres in het contract, de nieuwe eigenaar neemt de auto mee en hij/zij betaalt nu een vast bedrag per maand.