Wanneer je een tweedehands auto wil aanschaffen, kun jij je hierin laten adviseren, maar je kunt ook zelf op onderzoek uitgaan. Het is leuker om zelf rond te neuzen, tot jij je droomauto gevonden hebt. Heb je verstand van auto’s? Dan is het geen probleem om op eigen houtje naar een geschikte tweedehands auto te zoeken. In deze blog lees je terug waar je het beste naar een tweedehands auto kunt zoeken en waar je op dient te letten als je er eentje gaat kopen.

Waar kun je de beste tweedehands auto’s terugvinden?

Wanneer je een tweedehands auto koopt, wil je er natuurlijk wel vanuit gaan dat je nog een hele tijd met de auto vooruit kunt. Het zou zonde zijn als de auto die je koopt, op korte termijn kapot gaat of groot onderhoud nodig heeft. Mensen kiezen vaak voor een tweedehands auto omdat ze goedkoper zijn. Dus dan is het belangrijk dat het achteraf geen duurkoop blijkt te zijn. Wanneer je op zoek bent naar een tweedehands auto, kun je het beste op BOVAG aangeschreven websites of bij geregistreerde en betrouwbare autodealers gaan kijken.

Twijfel je of een dealer of website te vertrouwen is, dan kun je altijd online naar de recensies van andere klanten zoeken. Ziet dit er allemaal prima uit en krijg je de kans om een proefrit te maken? Dan kun je gerust een auto bij deze dealer of website aanschaffen. Vertrouw je het niet? Zoek dan rustig even verder tot je een andere verkoper hebt gevonden, waar je wel een goed gevoel bij krijgt.

Waar dien je op te letten als je een tweedehands auto koopt?

Allereerst is het belangrijk dat je de auto kunt komen bekijken. Loop een rondje langs de auto en kijk of bepaalde zaken je opvallen. Ziet de auto er netjes onderhouden uit? Bekijk dan direct de binnenkant en vraag of de motorkap even open kan. Zie je ergens roestplekken? Dan is het geen slimme aankoop. Is ook dit allemaal in orde? Zorg dan dat je op vreemde trillingen of geluiden let als je de proefrit gaat maken.

Verder zou je bijvoorbeeld ook voor een elektrische auto tweedehands kunnen kiezen. Dan bespaar je geld op onderhoud en benzine. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een elektrische auto, omdat dit ook veel beter is voor het milieu, aangezien je minder schadelijke stoffen uitstoot.