Wil jij een nieuwe laadpaal voor je elektrische auto kopen? Kies dan voor een combinatie van het laadstation en de installatie. Op die manier heb je garantie dat alles goed werkt en op de juiste manier is ingesteld. Er zijn heel veel verschillende soorten modellen laadpalen en wandboxen. In deze blog bespreken we de top 3 laadpaal merken en modellen voor jouw elektrische auto. Let op: niet elk type auto kan worden geladen met de onderstaande modellen. Op basis van het laadvermogen van je EV kies je de beste laadpaal die past bij jouw wagen. 

EVBOX HomeCharger Wandmodel

Alle EV-Box laadstations hebben een ingebouwde Mode 3 controller voor het optimaal en veilig laden van uw elektrische auto. Deze checkt de veiligheidsnormen IEC61851 en IEC62196. Tevens is er controle op de capaciteit van de auto, de laadkabel en het laadstation met behulp van weerstanden. Er vindt een continue check plaats op de aanwezigheid van de juiste aardweerstand van het laadstation en er is geen stroom op de contactdoos als het voertuig niet is aangesloten. Bovendien zijn de laadstations onbrandbaar en slagvast en zijn ze volledig CE gecertificeerd. 

Hager Witty.home XEV121

Het Hager laadstation is de verbinding tussen het elektrische voertuig en het ‘smart’ control center van de gebouwinstallatie. Duurzame energiesystemen als zonne- en windenergie kunnen hiermee optimaal benut worden. Dit biedt de eindgebruiker allerlei economische en ecologische mogelijkheden. Witty.home Vermogen van de Witty.Home is aan te passen aan het vermogen van de hoofdzekering in uw meterkast. Hoe dit werkt? Door een extra tool in de meterkast, wordt uw actuele verbruik gemeten. Heeft u een piek, door bijvoorbeeld de stofzuiger of oven? Het laadstation gaat langzamer werken. Is het stofzuigen gereed? Het laadstation zal weer op volle sterkte gaan functioneren. Het grote voordeel hiervan is, dat u de hoofdzekering niet hoeft aan te passen en dus niet meer vastrecht hoeft te betalen bij uw netbeheerder!

Mennekes laadpaal

Veel mensen hebben een laadpaal van Mennekes thuis hangen. Voordelen daarvan zijn 1 fase 230V, 16A. Ze hebben een laadvermogen van 3.7 kW. Het laadstation kan buitenshuis gemonteerd worden. Veilig laden door Modus 3 laden en is volledig afsluitbaar. Via de webwinkel kun je eenvoudig de volgende 3 versies bestellen voor je elektrische auto:

  • Mennekes Homecharger Comfort plus 3.7 met laadcontactdoos type 2. Ideaal voor thuis: eenvoudig uw auto opladen? Dit Mennekes Home Charger Comfort plus laadstation. Een laadstation met daarin 3 veiligheidsvoorzieningen!
  • Mennekes Homecharger Easy C1 voorzien van vaste kabel stekker type 1 – nu inclusief extra losse kabel! Ideaal voor thuis: eenvoudig uw auto opladen? Dit Mennekes Homecharger pakket is overcompleet. Een laadstation met vaste kabel + een extra kabel voor het elders laden + materiaal voor het vakkundig aansluiten op de meterkast

Mennekes Homecharger Easy C2 voorzien van vaste kabel – nu inclusief extra losse kabel! Ideaal voor thuis: snel uw EV opladen? Dit Mennekes Homecharger pakket is helemaal compleet. Een laadpaal met vaste kabel + een extra kabel voor het elders laden + materiaal voor het deskundig installeren van het systeem op de groepenkast.