Wil je gezellig een dagje op stap met het hele gezin, heb je een langere vakantie gepland of heb je juist voor een dag een grotere auto nodig? Een 7 persoons auto huren kan eenvoudig, veilig en snel. Zo kan je onbezorgd op stap en reis je veilig van A naar B met het hele gezin.

Vervoer tot wel zeven personen met een MPV

Als je een groot gezin hebt en graag een dagje opstap wilt, is het huren van een 7 persoon auto een handige oplossing. Een 7 persoon auto wordt ook wel een MPV genoemd, oftewel multiple purpose vehicle. Dit zijn ruime auto’s waar je met veel persoon in kunt rijden. Een MPV heeft vaak geen kofferbak, de auto is een geheel. Vanwege de ruimte is een MPV geschikt voor een dagje weg met veel personen, maar ook voor een vakantie vanwege de hoeveelheid ruimte. 7 persoons auto’s zijn te huur in verschillende soorten en maten en hebben een hoog dak en beschikken over veel comfort. In sommige MPV’s is het ook mogelijk enkele stoelen te verwijderen voor nog meer opbergruimte. Wil je 7 personen en veel bagage vervoeren? Dan is het mogelijk een dakkoffer bovenop de auto te plaatsen.

Waar moet je op letten bij het huren van een 7 persoons auto?

Er is geen verschil bij het huren van een 7 persoons auto ten opzichte van een ander soort auto. Een 7 persoons auto mag je besturen met een rijbewijs B. Bij het huren van een auto zit vaak wel een minimum leeftijd verbonden. Het is handig en slim om bij het huren van een auto ook een verzekering af te sluiten, zoals een inzittendenverzekering of ongevallenverzekering. Houdt ook rekening met de BTW, de extra kilometerprijs boven het aantal vrije kilometers en de borg. Deze krijg je uiteraard terug als de auto zonder schade terug wordt gebracht.