Het is allemaal harstikke nieuw. Het opladen van je auto. Zorg in ieder geval dat het op de juiste manier doet. Want net zoals bij het tanken van een auto, kan je de verkeerde kabel of laadpaal aan je auto bevestigen. Nu is dit geen groot probleem en kan het geen schade aan je auto verrichten. Ze passen meestal zelfs niet in het stekker ingang als het de verkeerde oplader is. Het is dus cruciaal dat je weet welke oplaadkabel of -paal er bij jouw auto past. Het zou zonde zijn als je investering doet in een van de twee en het achteraf de verkeerde blijkt te zijn. Alles wat je nodig hebt om deze beslissing op de juiste manier te nemen lees je in deze tekst. Je zal te weten komen welke voordelen het hebben van een laadkabel of laadpaal hebben.

Verschillende type laadkabels

Je hebt 3 verschillende soorten laadkabels. Type 1 is vooral voor “oude” elektrische auto’s. Dit was de eerste versie van de opladers. Dit is net zoals bij een iPhone oplader. Ze hebben dezelfde hoofdfunctie, maar de oude opladers passen niet meer in de nieuwe telefoons en andersom. Wo werken de verschillende laadkabels dus ook. Laadkabel 2 is een snellere versie dan die van type 1. De kabel kan meer watt tegelijkertijd in je auto laden. Dan is er als laatste een type 3 versie. Dit is een versie die vaak voor nieuwe auto’s beschikbaar wordt gemaakt. Bijvoorbeeld de nieuwe Tesla model 3.

Een type 2 kabel in de nieuwste tesla

Ja dit kan meestal. Het type 3 laadkabel is een soort van geüpgradede versie van de type 2 kabel. Ze hebben dus meestal dezelfde aansluiting. Het kan ook zijn dat het type 3 een auto, die eigenlijk een type 2 moet hebben, kan opladen. Hier zal geen voordeel uit gehaald worden. De auto laat dit dan namelijk niet toe. Ben je benieuwd welke kabel jij moet kopen? Het is erg simpel. Zoek online naar het type merk auto die je hebt. Je krijgt dan meestal een overzicht waarin staat welke jij nodig hebt voor bijvoorbeeld als Tesla laadpaal of laadkabel.

Laadkabel kopen?

Een laadkabel kopen kan online. Zoals alles tegenwoordig online gaat. Er zijn verschillende merken kabels die allemaal hun eigen specificaties hebben. Sommige zijn net wat sneller dan de andere. Weer andere hebben een speciaal slot, zodat je kabel niet ineens gestolen kan worden. Een laadkabel kopen kan op verschillende webshops gedaan worden. Bekijk van tevoren of de kabels passen bij jouw auto.

Thuis opladen is nuttig

Je auto thuis kunnen opladen is ideaal. Je hoeft nu niet dagelijks bij het laadstation te staan en 25 minuten te wachten. Met het aanschaffen van een laadkabel of een laadpaal, kan je auto opgeladen worden, terwijl jij je lichaam oplaadt door te slapen. Zo houd je ook een duidelijk overzicht over je stroomverbruik. Het thuis opladen heeft dus veel voordelen. Dus bent u in bezit van een elektrische auto? Wacht dan niet langer en schaf een van deze hulpmiddelen aan.