Wist je dat het erg geld besparend kan zijn als je de banden van de auto om de zoveel tijd laat wisselen? Autobanden zullen na verloop van tijd slijten, maar dit kan tegen worden gegaan door de banden regelmatig te wisselen van positie. Houd dus in je achterhoofd dat je eens in de zoveel tijd een nieuwe afspraak bij de garage maakt, om je autobanden zo lang mogelijk in topconditie te houden. In deze blog lees je meer over waarom het wisselen van de banden zo belangrijk is en kom je erachter op welke manier je de banden zo makkelijk mogelijk kunt laten wisselen.

Waarom is het belangrijk om je banden regelmatig te laten wisselen?

Experts zeggen dat banden wisselen ervoor zorgt dat je langer van de banden onder je auto kunt blijven genieten. Je kunt de banden het beste iedere 4000 tot 5000 km laten wisselen, zodat de banden minder snel en op dezelfde plek slijtage gaan vertonen. Wanneer de voor- en achterbanden van positie wisselen en je ook nog van de linker- en rechterkant wisselt, is de kans op slijtage kleiner en wordt de slijtage die plaatsvindt goed verdeeld over de hele band, in plaats van op één bepaalde plek. Hierdoor kun je langer met je banden doen.

Op welke manier kun je banden het beste verwisselen?

Zou je graag je banden laten wisselen? Dan kun je dit zelfstandig of in een garage laten doen. Vaak is het makkelijker om langs een garage te gaan, aangezien ze daar over de juiste apparatuur beschikken, waarmee de klus sneller geklaard kan zijn. Bovendien kan de auto in de garage worden opgelift, zodat de monteur er veel beter bij kan. Een monteur beschikt over de juiste kennis en kan precies zien welke banden meer slijtage vertonen dan de rest. Door de banden links of rechts en met voor en achter te wisselen, kun je langer met je banden doen, voordat er algehele slijtage opspeelt.

De meeste mensen laten hun banden niet periodiek genoeg wisselen, waardoor de slijtage aan de banden al te groot is en er hele nieuwe banden voor in de plaats dienen te komen. Dit is zonde van je geld, aangezien je door de banden regelmatig te wisselen, langer van de banden kunt blijven genieten en je minder geld voor nieuwe banden kwijt bent.