Om het werk voor automonteurs makkelijker te maken zijn er hefbruggen uitgevonden. Met behulp van een hefbrug kunnen monteurs nu gemakkelijk onder een auto kijken en kunnen ze beter bij moeilijk bereikbare onderdelen. Zo hoeven ze niet meer op de grond onder de auto te kruipen. Een hefbrug maakt het werken aan een auto dus een stuk aangenamer en makkelijker. Er zijn verschillende hefbruggen voor in de werkplaats. Zo heb je een 2-koloms- en een 4-koloms hefbrug, een parkeerlift en een schaarhefbrug. Elke brug werkt net iets anders. Een schaarhefbrug zie je veel terug in de werkplaats van een autogarage. Wat is een schaarhefbrug? Lees verder en kom meer te weten.

Werken aan een auto wordt makkelijker met een hefbrug

Het werken aan een auto wordt een stuk makkelijker met behulp van een hefbrug. Het kruipen in onmogelijke posities onder een auto is verleden tijd. Een hefbrug tilt de auto de lucht in, waardoor een monteur een stuk makkelijker bij bepaalde onderdelen kan. Ook kunnen de reparaties zo een stuk sneller uitgevoerd worden en is de kwaliteit beter. Simpelweg doordat de monteur alles beter kan zien en er gewoon beter bij kan. Een hefbrug is dus onmisbaar in de werkplaats van een autogarage. Het is gewoon een stuk handiger voor het uitvoeren van keuringen, reparaties en onderhoud.

Soorten hefbruggen

Er zijn verschillende soorten hefbruggen om een auto mee de lucht in te tillen. Elke hefbrug werkt op zijn eigen manier en heeft zijn eigen voordelen. Een 2-koloms hefbrug heeft 2 kolommen waarmee hij de auto de lucht in tilt. Een 4-koloms hefbrug heeft 4 kolommen, dit maakt hem meteen een stuk steviger. Een schaarhefbrug is weer net wat anders dan de vorige twee. Wat is een schaarhefbrug? Deze brug schuift een schaarmechaniek uit en daardoor wordt de auto de lucht in getild. Alle hefbruggen werken dus op een andere manier en zijn zo geschikt voor verschillende doeleinden.

Schaarhefbrug, wat is het precies?

Er is al een korte introductie gegeven. Maar wat is een schaarhefbrug? En hoe werkt hij? Een schaar hefbrug werkt door middel van een hydraulische cilinder die een schaarmechaniek uitduwt. Hierdoor kan de brug omhoog en omlaag bewegen. De brug is erg handig voor het onderhoud aan een auto, omdat de 4 wielen los hangen. Ook is de brug makkelijk en snel te bedienen. Een nadeel aan deze soort hefbrug is dat de platen erg groot zijn en daardoor sommige reparaties niet op deze brug uitgevoerd kunnen worden. Maar daarvoor is een andere hefbrug dan weer geschikt.

Hefbrug aanschaffen voor in de werkplaats

Een hefbrug is onmisbaar in de werkplaats. Het maakt reparaties en onderhoud aan alle auto’s veel makkelijker. Moeilijk bereikbare onderdelen kunnen beter gezien en gerepareerd worden, het zorgt voor minder fysieke last bij de monteurs en het maakt het werk gewoon makkelijker. En dat is fijn. Een hefbrug aanschaffen voor in de werkplaats is dus een goed idee. Er is keuze uit verschillende, dus kijk naar wat ze te bieden hebben en wat de voordelen zijn en maak een goede keuze.